Чьснятяивиявоч о цянь2 то
Shvarcbergrostik@gmail.com
Чьснятяивиявоч о цянь2 то
Shvarcbergrostik@gmail.com
Довольно приятный скролл-шутер со слегка нестандартной перспективой. Так как катаемся на танке, отсутствует возможность перемещаться вверх-вниз, но зато можно регулировать огонь в нужном направлении. Единственное, что не понравилось, так это классический приём для жанра - а давай-ка вместо концовки пустим игрока по второму кругу по всей игре.
Replaced — дэбютны праект Sad Cat Studio, чые карані паходзяць з Беларусі. Таму я і вырашыў напісаць гэтую невялікую рэцэнзію на роднай мове (прабачайце, браты-славяне).
Дзеянне гульні разгортваецца ў альтэрнатыўнай Амерыцы 80-х, якая сур’ёзна пацярпела пасля няўдалых выпрабаванняў ядзернай бомбы ў сярэдзіне 40-х. Пасля гэтага краіну накрыла хваля крызісаў і масавая прамянёвая хвароба, што паразіла значную частку насельніцтва. На гэтым папялішчы паўстала карпарацыя з гучнай назвай «Фенікс», якая заснавала горад «Фенікс-Сіці» — фактычна галоўны цэнтр адроджанай Амерыкі. У аснове дзейнасці карпарацыі ляжыць тэхналогія штучнага інтэлекту, прызначаная для вызначэння ў грамадстве пар людзей — ідэальных донараў органаў адзін для аднаго. Мэта была высакародная — мінімізаваць шкоду ад прамянёвай хваробы, але атрымалася, як заўсёды: усё найлепшае дасталася ўладным. Так грамадства і падзялілася велізарнымі сценамі Фенікс-Сіці на два лагеры: годныя — унутры сцен, і нягодныя, або як іх тут называюць, бракоўныя — людзі, у якіх вынялі частку органаў і выкінулі дажываць за сценай.
На чале стварэння ІІ (яго называюць R.E.A.C.H.) стаіць вучоны Уорэн Марш. Уласна, гісторыя і пачынаецца з яго звычайных працоўных будняў, звязаных з ІІ. Але яму не пашанцавала: адбыўся інцыдэнт, пасля якога ІІ паспяхова апынуўся ў яго галаве (прывітанне, Cyberpunk 2077) і завалодаў целам. Так званы Рыч спрабуе растлумачыць ахове, што здарылася, але вымушаны бегчы і апынаецца па той бок сцяны. Наш ІІ настроены даволі рашуча: ён хоча разабрацца ў тым, што адбылося, і вярнуць Уорэну кантроль над целам, таму пачынае свой шлях назад у горад. Гэтыя падзеі і становяцца адпраўной кропкай сюжэта.
Гісторыя хоць і не наватарская, выкарыстоўвае базавыя прыёмы жанру, але зроблена якасна і з павагай да крыніц натхнення (я асабіста ўлоўліваў адсылкі і да Бегучага па лязе, і да Cyberpunk 2077, і да Metal Gear Solid, і нават да Resident Evil). Свет раскрываецца праз запіскі, прадметы і асяроддзе — і мне не надакучыла ўсё гэта чытаць і разглядаць. Сюжэт дынамічны, не расцягнуты і заканчваецца роўна тады і так, як трэба.
Геймплэй складаецца з 2.5D платформера і баёўкі, якая акуратна перакачавала сюды з Batman Arkham. Пайшлі па парадку.
Платформер: зроблены добра. Нас чакае класічнае хапанне за выступы, перасоўванне аб’ектаў, каб забрацца вышэй, слізганне па сценах, пераскокванне праз прорвы. Многія адзначылі, што частка інтэрактыўных выступаў пафарбавана ў жоўты, а частка — ніяк не вылучана, з-за чаго бываюць падзенні ўніз. Я разумею, пра што гаворка, але то я гуляў ужо ў прапачаную версію, то проста ўважліва разглядаў асяроддзе — у мяне праблем з чытальнасцю выступаў не было. Але было іншае: часам персанаж даволі грубавата рэагаваў на ўсе гэтыя зачэпы, і я проста не мог дацягнуцца да чарговага выступу.
Асобна адзначу левелдызайн платформінг-секцый — ён цудоўны. Я б рукі пацалаваў таму, хто прыдумваў усе гэтыя маршруты. Пры адносна невялікай разнастайнасці элементаў платформера ўзроўні сабраны проста выдатна.
Баёўка: на мой погляд, таксама добрая і месцамі дае прыемны выклік. У аснове — класічны ўдар, ухіл, парырванне і атака, ад якой трэба абавязкова ўхіляцца. Іншыя асаблівасці раскрываць не буду — спойлеры, але іх яшчэ прыкладна столькі ж. Ёсць некалькі тыпаў ворагаў: звычайныя байцы, стралкі, скрытныя, якія любяць заходзіць ззаду, танкі і некалькі ўнікальных босаў.
Улічваючы, што гульня праходзіць за 10–12 гадзін, разнастайнасці больш чым дастаткова. Паспяваеш вывучыць патэрны, зразумець, каго зваліць першым, і проста атрымліваць асалоду ад баёўкі. Я гуляў у прапачаную версію, таму крытычных багоў не заўважыў. Хіба што бліжэй да фіналу стрэлы стралкоў часам пераставалі парырвацца.
Пакуль не сышлі далёка — пару слоў пра сістэму чэкпойнтаў, якую многія лаяць. Патчамі часткова ўсё ўжо паправілі. Але, шчыра, я не падзяляю ўсеагульнага абурэння. Так, часам даводзіцца перапраходзіць арэны, так, бывае, што паміж дзвюма-трыма арэнамі няма чэкпойнта. Але я праходзіў на высокай складанасці, і больш за 4–5 разоў бітвы не перапраходзіў. Бяёўка тут простая, але да канца абрастае новымі прыёмамі. І я сапраўды раю праходзіць на высокай складанасці — так баёўка раскрываецца на поўную.
Асобна хачу адзначыць некалькі частак, якія будуць працякаць у гэткіх хаб-лакацыях, дзе баі адыходзяць на другі план, а можна агледзецца, пагутарыць з мясцовымі і выканаць некалькі пабочных заданняў. Як на мяне, яны вельмі дарэчныя: не патрабуюць шмат, але даюць прыемныя бонусы і дапамагаюць глыбей акунуцца ў свет. Часцей за ўсё гэта простыя даручэнні «схадзі-туды-прынясі-вось», але яны добра працуюць на атмасферу і рытм.
Візуальная частка — рэтрафутурызм у піксель-арце. Відавочна, што гульню рабілі мастакі: арт, святло, кінематаграфічная камера, дэталізаваныя фоны — усё на вышэйшым узроўні. Вока радуецца.
Адзінае, чаго мне не хапіла — самога Фенікс-Сіці: неонаў, крамаў, гарадскіх пейзажаў. Часцей мы ў пячорах, каналізацыях, офісах і лабараторыях. Але і яны зроблены вельмі якасна.
Саундтрэк — аутэнтычны, дапамагае пагрузіцца ў свет. Асобныя кампазіцыі з вакалам Марыны Торык — проста асалода. Дадаў у плэйліст.
Вынік: як для дэбюту невялікай каманды — атрымалася выдатна. Дынамічная, кінематаграфічная гісторыя. Візуал — цуд. Гук — на ўзроўні. Геймплэй мае шурпатасці, але дае роўна столькі, колькі трэба. Астатняе можна дапаліраваць патчамі — што ўжо і робіцца.
Хорошее дополнительное задание на пару часов, но мне не понятно, почему оно не находится в основной игре, пусть даже в качестве DLC, потому что его история происходит прямо посередине основной и не уходит из Праги - Дженсен исследует "Клинок", так живописно нависающий над рекой, и его окрестности. Снова (как и в других DLC) забирают все вещи и прокачку, и приходится заново качаться и собирать снаряжение. Причард вернулся - это здорово. Добавили нового персонажа - тоже хорошо. В целом, советую к прохождению, но очень меня злит то, как DLC в игре устроены. Для них даже отдельное меню со своими сохранениями.
Безграничный космос, путешествия из одного маленького края в другой. Если вы любите макро жизнь в микровселенной игра сильно зайдет. Короткий красивый квест.
Игра на SMD все же для меня будет ближе чем на SNES. Да она короче, но она другая, и сравнивать их бесполезно. Хороша ли игра то? Ну да. Особенно незабываемы удары по боссам, а точнее какой сочный звук ударов, кавабанга.
Было 4 пацана, 4 суровых пацана в этом районе. Один девственник мафиозник, богатый чел хранящий все свои деньги в одном сейфе, убийца - любитель арбузов и какой то там чел, который за компанию, потому что троих было мало для длительности игры. Держит планку безумности и в то же время рассказывая историю с выдержанным лицом реальности.
Очень долго хотел поиграть в эту игру: читал обзоры, смотрел скрины, слушал музыку и мечтал о PS Vita. Часто после такого завышения ожиданий игра разочаровывает, но с данной игрой, к счастью, такого не случилось.
Игра покорила меня: уникальным геймплеем, сюжетом, музыкой, даже графика на PS Vita понравилась.
Очень приятное ощущение, что в начале игры ты кое-как используешь грави способности (как и сама героиня), а в конце ловко маневрируешь через весь город не касаясь земли.
Сюжет интригует, лор в игре интересный, но хотелось бы больше объяснений.
В конечном итоге получил огромное удовольствие от игры. Всем советую попробовать. Теперь очень хочу поиграть во вторую часть.
Без спойлеров, это самый милый и самый короткий 3д платформер, уже куда милее?
Что за? Гольф с небольшим твистом и сюжетом. Давно хотел в нее поиграть и завис в нее на 2 часа. Но кроме основного прохождение, в игре еще контента на минимум 4 да и больше с кастомными уровнями, которые могут делать игроки. Очень хорошая инди игра, заслуживающая внимания.
Правильная кастлвания. Если не так коротко, то игра не очень большая и играет на олдскульных моментах. Про ужасы на самом деле - они не столь пугают, как разработчики предупреждают, но образы демонов (особенно боссов) достаточно круто нарисованы. Сама игра достаточно гладкая и в плане механик, но и в сложности.
Миксим фласки, проджектайлы и вместо стандартного платформинга, мы теперь играем в роли алхимика на пердильной тяге. Вроде бы блуждаем в очередной раз по тем же самым локациям, но механика игры была перевернута сверху вниз.
Последняя часть из 4 великих про Рыцаря Лопаты но играем за короля карт(одного из боссов этой серии игр). Игра буквально оправдывает свое название, в не запихнули карточную игру, в которой я так и не разобрался до конца, за это большой респект.
Когда бюрократия доходит и до самой смерти, где твой выбор влияет на жизнь остального мира. Вроде простая смерть с первого взгляда "простого" человека, а может даже и не человека, могут вызвать серьезные последствия в дальнейшем. Про сам сюжет умолчу, в это просто надо поиграть самому.
Просто строй свой сельский город, собирая комбинации и получая за это очки. Медитативный геймплей и кайф обеспечен.
Я обожаю 5 за новизну, 4 за атмосферу и музыку, а вот третей части мои лавры за гемплей. Она на самом деле сложная, особенно на DMD, но честная. Проходя другие части серии я встревал на большой объём здоровья обычных врагов, а 4 часть не давала такой сложности - после прохождения 6 уровня, с зеркалом Агнуса, мы получали Devil Trigger и на этом сложности игры резко кончались. В DMC 3 мы можем быстро и технично ложить всех на лево и на право... Если нам хватит умения. За это я и ценю игру - для меня она является одной из самых сложных, но с другой стороны- одной из самых честных. Игры типа Souls-Like или другие части Devil May Cry в этом плане не дадут такого полноценного опыта. Скажу больше - для меня это наилучший слешер с гемплейной точки зрения. Рекомендую настоятельно всем, это один из тех вызовов, что действительно на ранг SSS.
Продолжая свой путь по Mortal Kombat, больше всего надежд я возлагал на третью часть серии. Не просто же так её все так любят, и поиграв, я понял за что.
Начнём сразу с хорошего (хотя плохого толком и нет): они наладили ИИ противника, и мало того что наладили, они его сделали совершенным. Разработчики нашли золотую середину, и теперь ИИ на равных с игроком, и его игра не выглядит компьютерной, а вполне живой.
За два года разработчики подтянули графику, и очень заметно. Персонажи стали проработаннее, в том числе тени, блики и т. д. на них.
Локации тоже не разочаровали, они всё так же проработаны (только лучше) и подходят к игре.
Со второй части разработчи нашли схему хорошей музыки и в этой части музыка всё так же брутальна.
Но я не сказал о самом главном - Геймплее. Здесь бой меня очень порадовали, Удары сочные,Бои динамичные и у каждого персонажа персональные удары.
В этой части персонажей стало ненамного больше, но это и не важно, нам достаточно и 14 основных. Насчёт плюсов вместе с геймплеем всё было сказано.
Фаталити в этой части колеблется от примитивных и невпечатляющих до изумительных и гениальных, но вторых намного больше.
Из нововведений хочется отметить систему башен, а точнее выбор одной из трёх. Теперь не надо проходить чуть ли не бесконечную башню новичку или короткую продвинутому игроку. Можно выбрать небольшую башню для новичка, а можно выбрать самую большую для мастера.
Честно, Я искал за что поругать часть,но не нашёл,всё сделано идеально,ну если не идеально,то достойно. Можно поругать игру за отсутствие Скорпиона и Рейдена,но с одной стороны и без них хорошо.
В отличие от второй части, эта до сих пор играется очень свежо и бодро, хочется играть бой за боем, пытаться пройти башню снова и снова. Драки затягивают и не могут отпустить долгое время.
Вот он, идеальный Mortal Kombat, который может посоревноваться с современными файтингами (хотя у меня на подходе Ultimate, которую любят ещё больше, так что посмотрим, какой тут Mortal Kombat идеальный).
В то время когда все игры пытались быть похожи на GTA, эта игра взяла смесь Макса Пейна с буррито и достаточно сильно зажгла все это в крепкое пойло под названием Тотал Овердоз. Шикарный ОСТ, интересные аркадные механики, которая не каждая серьезная игра даже подумать не может, да и в конце концов тут можно просто пораскинуть мозгами (можно и не своими)
Эх, когда то Юбисофт сделала гениальную игру и это было прекрасно. Калька отсылок на старые боевики, не идеально, это все еще тот же Far Cry 3 под другой оболочкой, но зато какой. Остров небольшой, но для такого спинофа огромный и не требовался. Как говорится, коротко и со вкусом.
Страшилка, пугалка, мочилка, где мы сражаемся против одаренных бомжей в действительно интересной игре. Из оружия правда только одно ближнее оружие, изредка дают пострелять из огнестрела, экономить патроны всегда хороший совет.